3.2.11

Galatasaray Maçına Doğru

(İki takım da ilk maçtakinden farklı teknik direktörlerle maça çıkacak.)

İstanbul seferi. Eskişehir taraftarı için ayrı önem taşır her zaman. Geçmişte yaşananlar malum. Kaçan(!) şampiyonlukların müsebbibidir İstanbul. O günleri yaşayan yaşamayan herkesin yüreğinin köşesinde durur o günler. Neyse.. Derinlerden çıkalım.
Türk Telekom Arena'yı hayırlamaya gidiyoruz bu hafta. Yeni açılmış büyük bir stad olduğu için Eskişehirspor'un damga vurması lazım bu stada.

İstatistiklerden yola çıkalım. Eskişehirspor son
4 lig maçını galibiyetle tamamladı. 367 dakikadır gol yemiyor. Son 8 deplasmanda sadece 1 kez yenildi. Son 2 sezonda deplasmanda Galatasaray'a yenilmedi.

Galatasaray son 9 lig maçının sadece 3'ünü kazanabildi. 19 lig maçında 20 gol atıp 23 gol yedi. TT Arena'daki son maçını 1-0'la kazandı.

İstatistikler formda bir Eskişehirspor'un, zor günler geçiren bir Galatasaray deplasmanına gittiğini söylüyor. Çok şey söylüyor bu istatistikler ama yetersiz..

Eskişehirspor'da 2 önemli eksik var. Sezer cezalı,Tello ise sakatlandı. Büyük ihtimalle oynamayacak. Tello insiyatif almaya başladı son maçlarda. Sezer ise takım oyununun en önemli parçalarından birisi oldu. O yüzden ikisinin eksikliği önemli. . Alper & Pele ortasahanın ortasında iyi bir ikili olacaklar. Erkan ise hücumda, ince bilekleriyle en önemli ismimiz. Her ne kadar bazı kesimler, Eskişehirspor defansif oynuyor dese de Eskişehirspor defansif oynamıyor. Maçın bazı bölümlerinde oyunu geride kabul ediyor,bazı bölümlerinde ofansif oynuyor. Rakibin o
yununa,iç saha-dış saha durumuna göre bunun süresi değişiyor. Bu maçta Eskişehirspor orta saha hakimiyetini ele geçirmeye çalışıp, rakibinin üzerine gidecektir.

Galatasaray'da ise Baros,Kewell ve Neill takıma döndü. Ancak Arda gibi önemli bir oyuncu eksik. İyi oynadığı zaman takıma sınıf atlatıyor. Barış da yok aynı zamanda. Yeni transferler Kazım, Stancu ve Yekta henüz vasatı aşamadı. Kalecileri Zapata ise henüz kapalı kutu. Galatasaray'ın bir futbol sistemi yok gibi gözüküyor. Defansif bir anlayışı var gibi gözükse de ofansif oynamaya çalışıyorlar. Maçın belirli dakikalarında çözülüyorlar. Özellikle defans hattında ciddi problem olabiliyor. Kanatlarda oldukça zayıflar. Hakan Balta'nın kanadında Erkan Zengin ciddi ataklar hazırlayabilir.

Ancak Galatasaray camiası artık bu gidişe bir dur demek istiyor. Tribünleri dolduran taraftarlar artık bir çıkış bekliyor takımından. Bu maç onlar için bulunmaz bir fırsat olabilir. Yeni stad ve dolu tribünler futbolda çok şeye gebedir. O yüzden zor maç olacağını düşünüyorum.

Eskişehirspor taraftarı, her deplasmana olduğu gibi bu deplasmana da günler öncesinden hazırlandı. 2600 kişilik deplasman tribününü muhtemelen doldururuz. İstanbul Emniyeti, hem Eskişehir'den gelen hem de İstanbul'da yaşayan ES-ES'liler için otobüs ayarladı. Kendilerine de ayrıca teşekkür ederiz.

NOT: Maça gidecek Eskişehirsporluların linkteki açıklamayı okuması gerekmektedir: http://www.eskisehirspor.org/haberler.asp?id=210

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder